HET EERSTE GESPREK

020 2440839

Op zoek naar achtergrond en aanleiding

In het eerste gesprek legt u uw probleem voor. De psycholoog stelt u veel vragen om alle facetten van het probleem in kaart te brengen. Zo zal de psycholoog willen weten wat uw achtergrond is en wat de aanleiding van de klachten is. Ook wordt geïnventariseerd welke coping stijl u hanteert  om problemen op te lossen.  Aan het einde van het gesprek stelt de psycholoog de voorlopige diagnose en bespreekt met u wat er aan gedaan kan worden. Samen werkt u vervolgens aan een oplossing.

De psychologen van CKM werken zoveel mogelijk concreet, praktisch en kortdurend. Gemiddeld zijn 7-8 gesprekken voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen. Een gesprek met een psycholoog van CKM duurt ongeveer drie kwartier.

Er zijn verschillende behandelmethodes voor kortdurende behandeling van psychologische problemen. De psychologen werken vooral met EMDR bij de behandeling van trauma’s en cognitieve gedragstherapie voor de overige psychologische klachten.  De behandeling is daarmee gebaseerd op evidence (of practice) based methoden. De psychologen werkt volgens relevante richtlijnen en terugvalpreventie maakt onderdeel uit van de behandeling.

Voor het eerste gesprek kan het zijn dat u even moet wachten tot er een psycholoog beschikbaar is. Hieronder vindt u een overzicht van de wachttijd voor de intake (aanmeldwachttijd) en hoeveel tijd er zit tussen de intake en de start van de behandeling (behandelingswachttijd).  Indien u een specifieke voorkeur heeft voor een locatie en/of psycholoog en/of tijd kan de wachttijd afwijken dan hieronder verondersteld.

Aanmeldwachttijd in mei en juni 2019:

Intake 8 weken

Behandelwachttijd: 2 weken

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, waardoor u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde treeknormen).

 

Aanmelden of meer informatie?

Voor aanmelding of meer informatie over bijvoorbeeld een vestiging bij u in de buurt kunt u contact opnemen het secretariaat.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 11.00 uur

telefoonnummer:  020 244 0839

 
 
 

Adres

          CKM Psychologen

        Stadionweg 37
       1077 RW Amsterdam

&

Spuistraat 239
1012 VP Amsterdam

  T: 020 2440839
   F: 020 616 5851
E: info@ckm-psychologen.com